Grorud Foto » - Fotografering i over 50 år! - Bryllup, konfirmant, baby og familie

Masthead header

Tips til fotograferingen

Nyfødt
Å fotografere nyfødte barn i løpet av de første 14 dager etter fødsel er blitt veldig populært. Selv om babyene sover stort sett hele tiden, blir det flotte bilder til minne om en unik og sårbar tid i et barns liv.
Vi setter av ekstra god tid og tar bilder av de nyfødte alene, men også sammen med mor/far/søsken. Ta gjerne med egne pledd og kosedyr. Vi sørger for behagelig temperatur i studio.

Barn og familie
Vi fotograferer babyer og barn i alle aldre. For oss er det viktig at det å gå til fotograf er en positiv og morsom opplevelse, både for foreldre og barn. Med barn er det ikke alltid like lett å gi konkrete beskjeder, så fotograferingen skjer i stor grad på deres premisser. Ved hjelp av lek og moro kommer de gode uttrykkene naturlig. I studio har vi en del leker vi bruker for å få fram smilene. Du kan gjerne ta med favorittleken eller et fint pledd til barnet om du ønsker det.
Ofte har man lyst til å fotografere barna i forskjellige klær, men av erfaring vet vi at barns tålmodighet er begrenset og tar brått slutt. Derfor kan det være lurt å begrense antall klesskift, som regel er ett til to skift mer enn nok. Er dere usikre på hva dere vil bruke? Ta med dere klærne så ser vi på det når dere er her. Vi kommer gjerne med forslag til hva vi mener fungerer best. Vi fraråder å velge klær med store logoer og altfor mye mønster da dette kan virke litt dominerende.

Konfirmant
Vi har 45 minutter i studio og rekker skift av klær underveis om man vil benytte anledningen til å ta noen bilder i ulike hverdagsklær, og ikke bare i finstasen. Vi varierer både bakgrunn og lyssetting slik at dere skal få en så variert fotografering som mulig. Fotograferingen kan også gjøres hjemme hos deg eller ute i nærheten av studio. Noen dager etter fotograferingen vil dere få tilsendt et nettgalleri på mail slik at dere kan se på bildene deres hjemme. Når dere har sett ut favorittene avtaler vi visningstime, slik at vi kan hjelpe dere med for eksempel utsnitt, sammensetninger av bilder og valg av rammer.